Kobo Elipsa

meer dan een e-reader

Kobo Elipsa

beschikbaar sinds 23 juni 2021

Op 23 juni 2021 heeft Kobo een nieuwe e-reader uitgebracht: de Kobo Elipsa. De Kobo Elipsa is meer dan alleen een e-ereader, je kan er namelijk ook notities op maken, zowel in ebooks en pdf’s als in nieuwe documenten. De Kobo Elipsa Pack bestaat uit de e-reader, een Kobo Stylus en een SleepCover en heeft een adviesprijs van €399,99. Wil je meer weten over de Kobo Elipsa? Lees dan snel verder!

Het scherm van de Kobo Elipsa

De Kobo Elipsa e-reader heeft een 10,3 inch scherm (resolutie 1404×1872) en is daarmee een van de grotere e-readers. Ter vergelijking, de grootste e-reader die Kobo tot nu toe heeft uitgebracht, de Kobo Forma, heeft een scherm van 8 inch. Qua formaat is de Kobo Elipsa vergelijkbaar met de PocketBook Inkpad X. De Elipsa heeft een touchscreen dat niet spiegelt. Het touchscreen is te bedienen met je vingers, maar ook met de Kobo Stylus (een soort pen). Verder is het scherm voorzien van ComfortLight waardoor je ook in de avond fijn kan lezen. De schermverlichting past zich namelijk aan wanneer het donkerder wordt in jouw omgeving. Zowel de kleurtemperatuur als de helderheid van het licht zijn in te stellen.

Kobo Elipsa als notitieboek

Met de Kobo Stylus kun je aantekeningen maken, woorden markeren, onderstrepen of omcirkelen in ebooks en PDF’s*. Verder kun je met de stylus in de marges van je boek tekst schrijven. Markeer of schrijf je liever niet in het ebook zelf? Dan is de notitieboek functie van de Kobo Elipsa wellicht interessant. Met deze functie kan je een leeg notitieblad openen en hierin schrijven en tekenen wat je wil. De tekst die je met de Kobo Stylus hebt geschreven, kan door de technologie van MyScript© omgezet worden naar getypte tekst en ook is het mogelijk om je handtekening in te voegen. De bestanden die je met de Kobo Elipsa hebt gemaakt, kun je via Dropbox delen met je andere apparaten of met andere mensen.

*deze functies werkt helaas niet in PDF’s met Digital Rights Management of PDF’s met beperkte rechten.

Specificaties van de Kobo Elipsa e-reader

De Kobo Elipsa heeft een geheugen van 32 GB en dat is ruim voldoende voor een e-reader. De e-reader weegt 383 gram en is 193 x 227,5 x 7,6 mm groot. De reader kan verbonden worden met WiFi waardoor het mogelijk is om ebooks rechtstreeks op de Kobo Elipsa te kopen en om bestanden te delen via Dropbox. De batterij van de Kobo Elisha is 2400 mAh en kan wekenlang meegaan, maar dit is natuurlijk afhankelijk van hoe intensief je de e-reader gebruikt.

De Kobo Elipsa e-reader ondersteunt standaard de volgende bestandsindelingen: EPUB, EPUB3, FlePub, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR. 

Kobo Elipsa kopen?

Ben je ervan overtuigd dat de Kobo Elipsa de e-reader is die bij je past? Bekijk dan hieronder waar deze te koop is! Twijfel je nog tussen verschillende e-readers? Bekijk dan ons artikel e-readers vergelijken en maak je keuze!

 

Kobo e-reader Elipsa Pack incl. sleepcover/stylus pen (Zwart)

BCC

€ 399.99

Kobo Elipsa bundel (incl. Styluspen en sleepcover) E-reader

Expert

€ 399.00

Rakuten Kobo Elipsa e-book reader Touchscreen 32 GB Wifi Zwart, Blauw

Megekko

€ 459.00