Beste ereader 2021

wij zochten het voor je uit!

Ben je op zoek naar een e-reader maar weet je niet welke e-reader nu de beste is? In deze blog lees je wat de beste ereaders van 2021 zijn! Er is niet zomaar 1 beste e-reader 2021, want het ligt er maar net aan wat voor jou de belangrijke eigenschappen zijn! Zoek je naar een e-reader met goede prijs/kwaliteitverhouding of mag de e-reader best wat meer kosten maar moet deze wel waterdicht zijn? Wat voor jou de beste ereader 2021 is, hoeft dat voor een andere klant niet te zijn. In dit artikel bespreken wij de 3 beste ereaders van 2021 zodat je zelf een keuze kan maken welke het beste aansluit bij jouw wensen.

Beste waterdichte ereader 2021: Tolino Vision 5

Gebruik je je e-reader graag in bad, op het strand of aan het zwembad? Dan is een waterdichte e-reader een must. Er zijn verschillende waterdichte e-readers op de markt, zoals de Kindle Oasis, Kindle Paperwhite, Kobo Libra H2O, Kobo Forma en Pocketbook Touch HD3.
De beste waterdichte e-reader van het moment is de Tolino Vision 5. Deze e-reader kan maximaal 60 minuten 2 meter diep ondergedompeld worden in zoet water en is heel betaalbaar! Deze e-reader is al verkrijgbaar vanaf €179 en voor deze prijs krijg je een 7 inch scherm met zowel touchscreen als fysieke knoppen. De Tolino Vision 5 werd in februari 2020 door de Consumentenbond uitgeroepen als de beste uit de test en kreeg een score van 7,8. Deze score gaf de Consumentenbond onder andere vanwege de fijne schermverlichting, die zich automatische aanpast aan het tijdstip. Andere pluspunten zijn de lange accuduur, het ontwerp en het leesgemak. De Tolino Vision 5 beschikt over WiFi en biedt de mogelijkheid om e-books rechtstreeks bij je lokale Libris of Blz boekhandel aan te schaffen.

Lees hier onze blog over de Tolino Vision 5. Inmiddels heeft de Tolino Vision 5 een opvolger, namelijk de Tolino Vision 6! Dit is een nog betere versie, dus zeker de moeite waard om te bekijken.

Beste koop ereader 2021: Kindle Paperwhite

Een e-reader beste koop is een e-reader die betaalbaar is, maar wel goed scoort op alle basisfunctionaliteiten. Volgens de Consumentenbond is de Kindle Paperwhite met een richtprijs van €140 de beste koop. Zij geven de Kindle Paperwhite uit 2018 een score van 7,6 vanwege de schermkwaliteit, de accuduur en het design. De Kindle Paperwhite heeft een opslagcapaciteit van 8 GB, maar is ook verkrijgbaar in 32 GB variant. Je hebt dus zeker weten genoeg ruimte voor al je ebooks! De Kindle Paperwhite is een relatief kleine e-reader met een schermdiagonaal van 6 inch. Deze e-reader heeft een touchscreen, maar geen fysieke knoppen. Verder is de e-reader waterbestendig en is deze voorzien van schermverlichting. Nadeel van deze e-reader beste koop is wel dat je gebonden bent aan de Amazon ebook winkel. De Kindle Paperwhite kan namelijk geen epub bestanden lezen. Via een programma als Calibre zijn deze epubs wel om te zetten naar een bestandstype dat de Kindle kan lezen, maar daar is dus wel een omweg voor nodig. Al met al haal je voor slechts €140 een prima e-reader in huis die beschikt over vele fijne eigenschappen!

 

Lees hier onze blog over de Kindle Paperwhite.

Beste premium e-reader 2021: Kobo Forma

Ben je op zoek naar een premium e-reader met een groot formaat? Dan is de Kobo Forma voor jou de beste ereader van 2021. Deze e-reader met een 8 inch scherm is een stuk groter dan de meeste e-reader die een scherm van 6 of 7 inch hebben, maar is toch licht van gewicht (197 gram). De Kobo Forma kan zowel in liggende als staande modus gebruikt worden. Kobo Forma heeft een touchsreen maar is ook voorzien van fysieke knoppen waarmee je comfortabel kunt bladeren. Een ander pluspunt van de Kobo Forma is dat deze waterdicht is. Geen paniek als je deze ereader laat vallen in (zwem)bad, want de Kobo Forma kan maximaal 60 minuten in water van maximaal 2 meter diep ondergedompeld worden. Verder zorgt ComfortLightPRO ervoor dat de verlichting van deze beste ereader 2021 zich aanpast aan het tijdstip. Op deze manier wordt ’s avonds meer blauw licht weggefilterd zodat je ogen tot rust kunnen komen. Kortom, de Kobo Forma is voorzien van premium functionaliteiten en heeft een groot scherm dat comfortabel vast te houden is. Deze e-reader is al verkrijgbaar vanaf €279.

Lees hier onze blog over de Kobo Forma.