E reader test

E reader test

Als u op zoek bent naar een e-reader dan kunt u op deze pagina lezen waar u op moet letten bij de aankoop van een e-reader. Uit onderzoek van de consumentenbond die jaarlijks een e reader test doen wordt er getest op bijvoorbeeld schermkwaliteit, gebruiksgemak en leeservaring. Uit de e reader test bleek dat de prijs varieert tussen de €60,- en €320,-. De beste e-reader uit de e reader test komt uit op een 8.6 en kost ongeveer €180,-.

Hoe werkt de e reader test?

De consumentenbond doet onderzoek naar verschillende e-readers en test ze daarbij op kwaliteit, gemak, ervaring en functies. De e reader test bevat alleen e-readers die in Nederland goed verkrijgbaar zijn. Daarnaast moet er duidelijk vermeld zijn dat het om een e-reader gaat. Daarnaast ging het in de e reader test alleen maar om het lezen en niet om afbeeldingen bekijken en dergelijke. Uit de e reader test van de consumentenbond is een top 4 naar voren gekomen die bestaat uit de volgende:

  • Kobo Aura HD 6,8″
  • Sony PRS-T3 6″
  • Onyx C65 AfterGlo 6″
  • Kindle Paperwhite 6″

Enkele voordelen die duidelijk naar voren komen in de e reader test zijn:

  • Ze zijn rustig voor de ogen Alle e-readers uit de top 4 van de e reader test hebben een e-ink scherm, hierdoor lijkt het alsof je leest van echt papier. Dat voorkomt weer dat er flikkeringen zijn wat ideaal is om te lezen en daardoor net zo als bij papier rustig voor de ogen.
  • Leesbaar in het donker De e-readers die in de e reader test in de top 4 staan maken allemaal gebruik van frontlight. Dat betekend dat er lampjes in de rand zitten die voor verlichting van het scherm zorgen maar niet voor licht in het gezicht. Zo werkt het evenals ook tegen de zon.
  • Energiezuinig Uit te e reader test blijkt ook dat deze top 4 het meest zuinig zijn. Alle E-ink schermen zijn erg energiezuinig en kan soms wel tot weken zonder te hoeven laden.
  • Gemakkelijke bediening De e-readers uit de e reader test worden alleen maar gebruikt om te lezen, dat zorgt er dus voor dat ze qua bediening enorm eenvoudig zijn. De e-readers uit de e reader test onthouden ook allemaal waar u gebleven bent met lezen.

Ben u enthousiast geworden na het lezen van de e reader test, bekijk dan nu het aanbod e-readers op ereadersite.nl.